Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΣΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

Καταστροφή και Μπάζα στον χώρο.
 Η κατάσταση πλέον είναι  εκτός ελέγχου.

Το ξύλινο περίπτερο της ρεματιάς αποψιλώνεται χωρίς να καεί και χωρίς σαν βομβαρδιστεί. Δυστυχώς ζήσαμε την δική μας «Πάρνηθα»( πυρκαγιές 2009 &2010). Ο Βαρνάβας κινδυνεύει να τα χάσει όλα προτού τα κερδίσει. Ο ζωτικός του χώρος συρρικνώνεται δραματικά, γινόμαστε μάρτυρες της τριτοκοσμικοποιησης του Βαρνάβα και της περιβαλλοντικής κατάρρευσης που συνιστά γνώρισμα της νεωτερικότητας. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ορατή. Οι ντόπιοι δεν καταλαβαίνουν ότι δεν φταίει ένα «αφηρημένο» κράτος για την κατάντια. Ότι φταίμε οι ίδιοι.

Υποτίθεται ότι αυτός που αγαπάει τον τόπο του προσπαθεί να τον βελτιώσει. Όμως εδώ και γενικότερα στον Ελλαδικό χώρο, οι οικοπεδοφάγοι, οι εργολάβοι, οι κατασκευαστές αυθαιρέτων και οι κατασκευαστές μη αυθαιρέτων - τα οποία αισθητικά μοιάζουν με αυθαίρετα - παριστάνουν τους πατριώτες. Αυτοί οι «πατριώτες» που δεν τιμωρούνται περιέργως ποτέ ευθύνονται για την επίμονη τριτοκοσμικότητά μας καθώς και για την σταθερή ασχήμια και βιασμό του περιβάλλοντος χώρου. Οι Γερμανοί μας βομβάρδισαν αλλά είχαν το ιστορικό διάλειμμα του Γερμανικού Ρομαντισμού. Εμείς μένουμε προσκολλημένοι στην τουρκοελληνική νοοτροπία της λαμογιάς, της κομπίνας και της διαπλοκής. Και απ' ότι φαίνεται στερούμαστε μηχανισμού αυτοδιόρθωσης, αφού επικρατεί η λογική του δεν βαριέσαι, ας πάει και το παλιάμπελο. Όμως ο περιβάλλων χώρος είναι η μεγάλη Αυλή και ανήκει σε όλους μας...

Περιμένουμε από τον Δήμο να ενεργήσει για τα αυτονόητα....ΤΩΡΑ....ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ... ΘΑ....

Μ.Α 

Σχετικό: 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ –Συμπαραστεκόμαστε στους υπαλλήλους καθαριότητας προσδοκώντας υποστήριξη του Δήμου για βελτίωση της κατάστασης και για την ανακύκλωση.

 


ΑΜΕΣΗ Η ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ της τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα.

22/2/2012 

Τα μπάζα μαζεύτηκαν

Απομένουν:

  1.  καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου

  2.  Περίπτερο - εσωτερικός καθαρισμός ( απομάκρυσή σπασμένων τζαμιών κλπ αντικειμένων)

  3. δύο κάδοι απορριμάτων ( 1 ανακύκλωσης και 1 κοινών)

  4. επισκευή* του περιπτέρου και  2 ξύλινα παγκάκια  

    *Δεν χρειάζεται εργολάβος ούτε Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε και μόνοι μας.